Nieuws

Succesvolle ROPARUN voor Team 173 “Een-x-ff-lopen” uit Hazerswoude

Het Hazerswoudse Roparun team “Een-x-ff-lopen” heeft met aanvulling van 5 mensen uit Oss en Berghem gedurende het Pinksterweekend voor het vierde jaar op rij de Roparun gelopen. Het team finishte op maandmiddag in hartje Rotterdam na een estafetteloop van 532 kilometer vanuit Parijs.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop die start in Parijs of Hamburg en finisht in Rotterdam. Hierbij wordt door de deelnemende teams geld ingezameld om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Sinds de Roparun in 1991 voor het eerst georganiseerd werd is er al meer dan 75 miljoen Euro bijeen gelopen.

Team 173 vertrok van vrijdag op zaterdag nacht vanuit Hazerswoude naar Parijs, met acht lopers, acht fietsers, drie chauffeurs, twee masseurs,  en drie cateraars. Gedurende de middag werden daar ruim 200 teams uit het gehele land feestend en dansend in startvolgorde weggeschoten. Een enorme happening.

Na al deze feestelijkheden moest er wel een sportieve prestatie geleverd worden. Lopers wisselen elkaar in een team van vier gedurende de tocht om de twee kilometer af, begeleid door twee fietsers. De lopers die niet lopen zitten in een busje achter de loper. Na circa 80 kilometer worden ze door het andere team van vier lopers afgewisseld.

De eerste etappe werd vlot afgelegd. Hierna sloeg echter het noodlot toe met een kapotte parcours bus waardoor de lopers gedwongen werden hele stukken afwisselend lopend en fietsend achter de loper af te leggen door listige Franse heuvellandschappen. Gelukkig werd met een noodreparatie van de wegenwacht en hulp van taxibedrijf Van der Laan snel een nieuwe parcours bus gevonden.

Onderweg moest het nodige massagewerk en tapewerk aan te pas komen om de lopers op de been te houden.

Er was veel support langs de route, met als toppunt de Belgische plaatsen Zele en Dendermonde waar complete RopaRun feesten georganiseerd waren. Na het passeren van de grens met Nederland bleef de support aanhouden met feestelijke doortochten in onder andere Ossendrecht, Bergen op Zoom, Numansdorp en Oud-Beijerland waar mensen in alle vroegte de lopers al stonden op te wachten.

Uiteindelijk werd er gefinisht op de Binnenrotte in hartje Rotterdam waar familieleden en vrienden stonden om het team binnen te halen. Een fantastische ervaring!

Er is 13.200 EURO aan sponsoring binnengehaald door team 173. Alle sponsors hartelijk dank voor de steun!!

Mocht u zeggen ik wil alsnog sponsoren, dat kan op NL 90 INGB 0006662494  t.n.v. Eén x ff lopen of op https://donaties.roparun.nl/doneren onder vermelding van team 173.